1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2003 S500 will not start. Help!

Discussion in 'Electrics, Vacuum, Ignition and ECU' started by johnpdx, Apr 6, 2017.

  1. Submariner1

    Submariner1 Senior Member

    Messages:
    1,999
    Likes Received:
    10
    Location:
    Windsor Berkshire
    Your Mercedes:
    CL500 2009 5.5
    I would do the above.

    Other than I might pay a mobile engineer to come out, (if its not drivable) but only IF he could gurantee to do a full 'STAR INITIAL TEST' AND PRINT IT, AND WAS ABLE TO INTEROGATE THE VARIOUS FAILED MODULES. Circa £50-60 I hear.

    If you had that "report" that might indicate your problem zone, and if it anything obvious and simple, then mend it yourself.
    This would not be wasted money because you can take this to the Indy if you cant fix it ... who would have done this anyway.
    I personallly wouldnt let a mobile guy mend my car, but would send it to a recommended Indy.

    From what you are saying ... I think you will be gutted if you go the main Dealer route.
     
    Last edited: Apr 13, 2017
  2. Submariner1

    Submariner1 Senior Member

    Messages:
    1,999
    Likes Received:
    10
    Location:
    Windsor Berkshire
    Your Mercedes:
    CL500 2009 5.5
    No body said anything about that to me with e iCarsoft MBII!
    Yes you can run the ODBC check withnthe car off.
    But it needs to be on the look at all the good "Benz" stuff.

    Are they very different, or do you just look at the 980 withthe ign in pos.2?

    Not tried to see if that actually lets you look at everything.

    I was strongly warned ... never to plug the unit in, or remove the OBD plug, with the car engine or even the ignition on.
    It must be off, KLG plug out and key out!
     
  3. Craiglxviii

    Craiglxviii Senior Member

    Messages:
    6,554
    Likes Received:
    31
    Location:
    Cambs UK
    Your Mercedes:
    W215 CL500 Garage Queen; W212 E220 AMG Night Edition; W211 E320 Avantgarde Estate Designo Edition
    Advice from Phil. Start the car first then plug it in.
     
  4. Submariner1

    Submariner1 Senior Member

    Messages:
    1,999
    Likes Received:
    10
    Location:
    Windsor Berkshire
    Your Mercedes:
    CL500 2009 5.5
    Thanks

    Oh dear, dont like that advice.
    The manaual on the MBII is EXTREMELY EXPLICIT ABOUT NOT PLUGGING IT IN WITH A RUNNING OR EVEN IGN ON CAR.

    Yet IMO Phil is one of the best Mechanics around.
    So this dilemnia scares me.

    Is the MBII different to then i980? ....
    Or is this advice regarding STAR.

    I noticed the good proper MB Mobilo technician always turned the car off before plugging in or out the star connector.
     
  5. triumphstag

    triumphstag Senior Member

    Messages:
    270
    Likes Received:
    10
    Location:
    Surrey, UK
    Your Mercedes:
    SL 500 (2002) R230
    So, was the underlying fault ever identified? Is the car running now?
     

Share This Page