1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mercedes R230 SL55 AMG Command Stereo system not available error

Discussion in 'Electrics, Vacuum, Ignition and ECU' started by Ch04dry, Oct 13, 2017 at 9:58 AM.

  1. Ch04dry

    Ch04dry New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 4, 2017
    Your Mercedes:
    05 Mercedes SL55
    Hi

    So havent really paid much attention to my stereo which has been constantly turning on and off with this message popping up "system nicht verfugbar" on display, i have tried clicked on FM/AM, NAV and CD but nothing seems to be fixing this issue as it just switches off. Anyone able to advise on this issue?

    Finally getting the old beast up and running last thing I want is not listening to anything whilst driving even though mind you hearing the V8 is music in my ears.

    Also noticed in my boot theres a gap dunno what goes in there but heres a pic anyway

    [​IMG]
     
  2. John Laidlaw

    John Laidlaw Senior Member

    Messages:
    8,444
    Likes Received:
    921
    Joined:
    Nov 15, 2013
    Location:
    Wirral
    Your Mercedes:
    W212 E63 AMG V8 Biturbo
    Trying to remember what mine looked like!
    Could that be the gap where a multi CD stacker was located and been removed? Might explain the stereo issue.
    At least your PSE pump looks dry!
     
  3. ajlsl600

    ajlsl600 Senior Member

    Messages:
    952
    Likes Received:
    79
    Joined:
    Nov 18, 2013
    Location:
    france
    Your Mercedes:
    clk3202001,sl6002003 with everything,A class 170cdi auto
    cd stacker in box behind pass seat. and as per advise on here lifted my pse onto 4mm polystrene inside plastic zip bag, out of most poss water, also did boot leak fix ,anyway ,never had any water in boot.
     
    John Laidlaw likes this.
  4. 00slk

    00slk Senior Member

    Messages:
    1,234
    Likes Received:
    137
    Joined:
    Dec 1, 2012
    Location:
    Cambridgeshire UK
    Your Mercedes:
    2002 SL55 AMG, 2003 SL500
    In mine the gap is filled with the breakdown warning triangle and it is covered by another separate piece which hides it ;)
     
    John Laidlaw likes this.
  5. LostKiwi

    LostKiwi Senior Member

    Messages:
    6,656
    Likes Received:
    1,427
    Joined:
    Aug 25, 2006
    Location:
    Midlands, not east or west but middle.
    Your Mercedes:
    '93 500SL-32, '01 W210 Estate E240, 02 R230 SL500, 04 Smart Roadster Coupe
    This.
     
  6. 00slk

    00slk Senior Member

    Messages:
    1,234
    Likes Received:
    137
    Joined:
    Dec 1, 2012
    Location:
    Cambridgeshire UK
    Your Mercedes:
    2002 SL55 AMG, 2003 SL500
    Just read what I wrote, very broken English :D.......Oh dear getting old :(
     
  7. Alfie

    Alfie Forum Supporter Authorised Forum Supporter

    Messages:
    2,238
    Likes Received:
    46
    Joined:
    May 12, 2005
    Location:
    Surrey
    Your Mercedes:
    A150 manual, smart forTwo, W205 AMG line premium plus.
    If your car is a model year 2005 (mid 2004 onwards) then you should have the navigation drive in that space!

    The 'system unavailable' message is because either the AGW has failed or there is a break in the fibre loop. Looking at that gapping hole id say its the fibre loop has been broken!
     
  8. OP
    Ch04dry

    Ch04dry New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 4, 2017
    Your Mercedes:
    05 Mercedes SL55
    Mine is indeed 2005, Would you be able to assist helping me find a part number so I can replace this navigation drive also in reagrds to the fibre loop how do I go ahead about repairs

    Kind regards,
     

Share This Page