124 gearbox

coupeblack114

New Member
Joined
Jul 13, 2009
Messages
7
Reaction score
0
I have recently rebuilt the gearbox on my 300td 124 diesel estate. With the help from a friend who is an extremly good mechanic. Unfortunately we have been left baffled by the following fault. The box goes in to reverse perfectly as to be expected but when placed in drive in hesitates a little for a split second ( not that familiar clunk that i have had on previous Mercedes autos) it changes up through the gears but will not go into 4th. I have a read a couple of posts on the forum regarding various issues and can come with the following possibilities. I have replaced the fluid with M.B, new filter and checked the kickdown adjustment, these all ok. Could it be the Modulator?, is this on the rear of the box in a casting with a wire going into it?, do the vacume pressures need restoring to factory settings??

Any help would be gladly recieved.
Many thanks.
 
OP
C

coupeblack114

New Member
Joined
Jul 13, 2009
Messages
7
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #3
Thankyou very much, Looks intresting. does it matter that this is for the w123? or shall i adlibb, sure i can transfer this info to the 124.
Thanks Again
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
331
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
It is the same box near enough and the vacuum principles apply its the only one he have and only been asked for 3 times
 


Specialist Car Insurance provider in the UK offering cheap car insurance quotes for all risks including Mercedes cars.
Top Bottom