battery message

greenholme

New Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
9
Reaction score
0
Location
nottingham
Your Mercedes
sl55 amg
Hi there could anybody help with a explanation of what to do when you have a message in the display that says "electric consumors offline" does this mean one of the batteries is finished or is it something else?
 

turbopete

Senior Member
Joined
Feb 4, 2009
Messages
14,204
Reaction score
328
Age
46
Location
Spennymoor
Your Mercedes
2010 '60' Ford Mondeo 2.0TDCi Zetec (sorry)
hi and welcome

what model car is it please? id guess at a battery has had it, but im sure someone that knows for sure will be along soon.
 

5pares

Senior Member
Joined
Feb 25, 2005
Messages
224
Reaction score
0
Location
Suffolk
Your Mercedes
E320cdi
211?normally if the car has sat around awhile? Means the car will take the power away from things that dont need to work until the battery voltage is higher.If it happens alot or all the time it could be a battery problem.
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
As above, and this is the reason,it normally clears after 10 min driving,,is your car a 211 E class
 

turbopete

Senior Member
Joined
Feb 4, 2009
Messages
14,204
Reaction score
328
Age
46
Location
Spennymoor
Your Mercedes
2010 '60' Ford Mondeo 2.0TDCi Zetec (sorry)
im not sure but i think 203's have the auto battery disconnect (sort of) thing to prevent the battery voltage going too low to start the car too. not sure if it displays on the dash though, hence why i asked what model the car is
 
OP
G

greenholme

New Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
9
Reaction score
0
Location
nottingham
Your Mercedes
sl55 amg
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #6
hi there thanks for the replys my car is a 03 plate sl55 amg i have only just got the message in the display i know it has 2 batterys but i dont know which one controls the consumers
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
OK the front battery on your car is the starter battery only and nothing else.

The battery in the boot is of the AGLM that is a Glass mat battery,, if the car has not been used for say one week,,it is possible that this is normal,,if it happens each day when you start the car,,something is not going to sleep,,the car will run the battery down to 11.75 volt, and then switch the consumers off.

So the time span of the car not being driven is the key here
 
OP
G

greenholme

New Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
9
Reaction score
0
Location
nottingham
Your Mercedes
sl55 amg
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #8
thanks guys .it has only displayed this message once or twice in the last couple of weeks and the car has sat for 3 days somtimes without use so maybe the battery for the consmers is ok only time will tell !
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
OK when you turn of and lock the car,,go back and stand by the rear to see if the car makes any clicking sounds after 1 hour.

The AGM battery may be getting past its best. I charge mine one a month, to keep it topped up
 
Top Bottom