1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bi-Xenon problem

Discussion in 'Electrics, Vacuum, Ignition and ECU' started by Bulbeck, Jan 2, 2017.

  1. Bulbeck

    Bulbeck New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 17, 2013
    Location:
    Kingston Upon Thames, Surrey, England
    Your Mercedes:
    C-Class Coupe/2014/C250CDI
    Happy New Year everyone!

    What a great way to start off the new year with a lovely problem.. So I collected my car last night after being away for a couple of days and my passenger side lightbulb cut out while on the motorway with the error message "intelligent light system inoperative" and straight after with "left dipped beam". Now this morning I put the faulty bulb into the right side(just to make sure it was the bulb that had gone) and it worked fine yet I'm not getting any response from the left side with either bulbs.

    I've checked all the fuses and know both bulbs work but I'm really puzzled at what it could be?
     
  2. AMck

    AMck Senior Member

    Messages:
    841
    Likes Received:
    13
    Joined:
    Jul 3, 2008
    Location:
    Newport
    Your Mercedes:
    2007 E320cdi S211, SL320 2000(written off), Lotus Excel
    Do these systems use a ballast resistor? Next to the bulbs they are the most common thing to fail and each side will have it's own.
     
  3. AMck

    AMck Senior Member

    Messages:
    841
    Likes Received:
    13
    Joined:
    Jul 3, 2008
    Location:
    Newport
    Your Mercedes:
    2007 E320cdi S211, SL320 2000(written off), Lotus Excel

Share This Page