1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

c220 cdi 203 model timing set up?

Discussion in 'Engine, Drivetrain, Fuel and Exhaust' started by m and a cars, Dec 20, 2012.

  1. m and a cars

    m and a cars Senior Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2010
    hi guys,we have replaced the cylinder head gasket on the above mercedes but we are confused with timing marks on the crankshaft,as auto data doesn't seem to show them clearly and can't seem to be able to see anything obvious on the car.we haven't marked it up ourselves as we had suspicion that timing might have jumped as there was a bent exhaust valve.

    any help would be appreciated.
     
  2. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    309
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    What engine is it in the car
     
  3. OP
    m and a cars

    m and a cars Senior Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2010
    611.961 143bhp and its a 2.2
     
  4. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    309
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    I can send you the timing sheet
     
  5. OP
    m and a cars

    m and a cars Senior Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2010
  6. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    309
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    OK and sent, you can edit out the address if you wish to
     
  7. OP
    m and a cars

    m and a cars Senior Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2010
    thanks for your email,I have checked the pictures but still can't find the bottom timing mark on the engine,looking at the picture it should be somewhere near the water pump,could you please confirm this?
     
  8. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    309
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    I will take another look later in the day, there might be something better
     
  9. OP
    m and a cars

    m and a cars Senior Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2010
    I have stripped it all down again,but cannot see any marks on the engine block for the crank set up,this has turned into a nightmare job! I don't really want to try to guess it as it's quite a job taking everything apart and putting back together!
     
  10. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    309
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    It need some help from an Indie that has done this.

    I will take a look at some other thing for something better
     
  11. OP
    m and a cars

    m and a cars Senior Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2010
    All done now,got no.1 cyl on TDC again,which is nowhere near how it is on the picture,the notch is way off to the right of the water pump sitting at 2'oclock.

    Put it all back together,still running lumpy,got it on diagnostics,reprogrammed injectors and off it went,smooth as!
     
  12. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    309
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    So pleased for you,,,, I hate the unknown :D:D
     
  13. OP
    m and a cars

    m and a cars Senior Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2010
    still seems to be running a bit lumpy,my guess is something to do with injectors,as the car has done 175k and they looked quite dirty,so hopefully this will clear after it has been driven for a while.thanks for your help along the way Sir!
     

Share This Page