Parking Sensor Problem 54 plate S Class

barry jones

Senior Member
Joined
Oct 7, 2008
Messages
594
Reaction score
104
Location
Warrington
Your Mercedes
2016, LWB W222 AMG Line S-Class S350d - W415 Citan Van too :)
Hi all,

long time no speak..... After finally getting my 03 S Class fitted out with rear electric heated seats, TV screens in headrests and all manner of technology..... I sold it and had to take it all out to fit in my 54 plate S Class LWB

This car is nice and responsive, but it has one problem..... parking sensors.

When I turn them on, they immediately go red on the display with a constant beeeeeeep tone. all 3 displays do this and then eventually they turn off again on the dash switch.

Can anyone offer any advice? faulty sensor perhaps or dodgy control module. I know there isn't a lot to the system so it must be easy to sort!!

Thanks
Baz
 

rpe2

Senior Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,863
Reaction score
2
Age
44
Location
Silchester
Your Mercedes
His: 2018 E220 d; Hers: 2016 SMAX
A faulty sensor. Plugging in to STAR or such like will pinpoint which one.

The chappie who runs the garage below is a member on here:
MB TECH
MERCEDES BENZ SPECIALISTS
WARRINGTON CHESHIRE
01925 653 050


www.mbtechwarrington.co.uk
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
It will be the easiest Barry to go where rpe2 says he is a good guy.

Is it the front or rear giving the problem
 


A truly one stop site for Mercedes owners. Very experienced – friendly – down to earth – cost effective repairs offering either genuine or same quality parts so that you do not compromise your Mercedes heritage or reliability. Tel: 01406 422457fleetroadgarage.co.uk
Top Bottom