1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S320 CDI 2007 ABS / ESP FAULT !!

Discussion in 'Engine, Drivetrain, Fuel and Exhaust' started by Edward_brabus, May 16, 2019.

  1. Edward_brabus

    Edward_brabus New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 14, 2019
    Your Mercedes:
    S320 CDI
    hi guys, im struggling with my car. I got some crazy problems with my mercedes. Please if any one can help!

    I turned my car on and comes up with an esp/ abs fault. I put into D and tried to drive but it was as if it was dieing hardly moving, tried to put it into P but it did not go into P only neutral and drive. Doesn't allow me to put it into reverse or park. I turned the car off and waited after 5mins tried again same problem. The car was in neutral so i pushed the car back few metres and then started it and car was ok i was about 80 miles away from home and got home with no problem. Once i reached home i turned it off and started it to see if i get the abs and esp fault again and it came back on and again did not go back into p.

    I left the car till morning same thing in the morning.

    I sat in the car and the keys were in the ignition but car was off, randomly the speed went to 160mph and mileage was going up, on the sat nav it was showing I'm moving but the engine was not even on!

    I been to mercedes specialist and been told its the conductor plate which i have replaced yet the issues remain the same, now i been told its the esp control unit which is very expensive and im not sure if this is the problem


    When this fault does not come on, the car drives perfect gears change properly with no problem, even in manual or sport mode its fine and it drives good unless i turn the car off and the fault comes on.

    Can any one advise me or had a similar problem?

    I have uploaded two images showing the abs/esp fault and the 160mph fault
     

    Attached Files:

  2. John Laidlaw

    John Laidlaw Senior Member

    Messages:
    19,782
    Likes Received:
    5,344
    Joined:
    Nov 15, 2013
    Location:
    Wirral
    Your Mercedes:
    UnMercs BMW i8 Volvo XC90
    Welcome Edward
    I’d have hazarded you have a speed sensor fault which is not uncommon on these.
    Your specialist would likely have checked that though- who are you using?
     
  3. Steve@Avantgarde

    Steve@Avantgarde Forum Supporter Authorised Forum Supporter

    Messages:
    6,808
    Likes Received:
    954
    Joined:
    Dec 8, 2009
    Location:
    Bristol/Somerset
    Your Mercedes:
    C220CDI AMG Line Premium, SLR McLaren Roadster, SL55 & C32AMG
    I would say that you have a fault on the CAN network somewhere, all of that is controlled via the front SAM. So you either have some crazy happenings with the SAM or a wiring fault. A wheel speed sensor wouldn't cause all the dash faults you have. However what connects the ESP and gearbox is networked to the front SAM. So in essences 3 systems are being effected by 1 fault.

    I would check that the people you are using have STAR diagnosis, and if not, seek someone who does. Where in the world are you? Perhaps we could recommend someone.
     
  4. OP
    Edward_brabus

    Edward_brabus New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 14, 2019
    Your Mercedes:
    S320 CDI
    Im in London mate, im using a mercedes specialist which did us STAR to diagnose the problem but he still says its the abs pump doing all of this however im bit confused as when the fault dont happen i can drive for hours until i turn it off so i just think its a stupid eletrical fault some where that no one can figure out and there telling me to repair parts
     
  5. OP
    Edward_brabus

    Edward_brabus New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 14, 2019
    Your Mercedes:
    S320 CDI
    The company im using is, George Fraser Ltd, Mercedes benz specialist in London uxbridge
     
  6. OP
    Edward_brabus

    Edward_brabus New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 14, 2019
    Your Mercedes:
    S320 CDI
    There is a guy on you tube that has the same problem, check the video

     

Share This Page