w203 aircon problem

zinsbin

Member
Joined
Apr 19, 2007
Messages
11
Reaction score
0
Location
Glyncorrwg the capital of the Afan Valley
Hello all, I have a problem with my aircon. The light came on the econ button, so I had the gasses recharged, then I had the fault reset with the star reset machine. The guy who reset the star system said I've got a fault with the passengers side flap sticking or tight, would this stop the compressor engaging to cool the system, because it will not blow ice cold air. I've watched the compressor when the auto button is pressed, and it does not engage the plastic front piece at the front of the pulley. Could it be the temp sensor stopping it working? My car is a c220 cdi 2001 coupe.
 
A

andy@pcd-ltd

Guest
I cant see a flap sticking causing the air con not to kick in as all this does is direct the air flow. I have seen many vehicles with a problem on the heater box with the flaps sticking or more so the motors breaking and the aircon still works fine.

To me you have a more underlying problem on the aircon side.

One thing i do know if the one of the codings is wrong on it, it will not allow the compressor to cut in. If remember rightly it is a coding in the front SAM unit and the coding is set to refridgerant check active when it should be set to inactive
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
You more than likely have a faulty sensor causing your problem, and STAR should say what the fault is, and as willow said,nothing to do with a flap
 

Avantgarde Automotive, Mercedes-Benz and SLR McLaren specialists. Service, repairs, diagnosis and motorsport preparation.
Unit 14 Hither Green Trading Estate, Clevedon, Somerset, BS21 6XU Tel: 01275 217270 Email:steve@avantgarde-automotive.co.uk
www.avantgarde-automotive.co.uk
Top Bottom