1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

W203 - C200 CDI - 2005 - Funny Noise

Discussion in 'Engine, Drivetrain, Fuel and Exhaust' started by nkotecha, Nov 18, 2012.

  1. nkotecha

    nkotecha Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 18, 2005
    Hi Forum

    My CDI is now causing me rapid grey hair growth......

    At idle, I have a slight Diesel 'clap' as you would expect in any Diesel. However when I start to drive that 'Clap' gets loud but only until 2000RPM and only happens from I feel in 1st, 2nd and 3rd gear. and from what I would class at BOOST

    The funny thing is that i cannot hear this if i stand outside the car and get someone to rev, HOWEVER clearly audible when inside.

    So to date this what I have done,

    I have changed ALL the injectors -STILL THE SAME
    The water pump and Idler pulleys where shot, replaced these - STILL THE SAME
    I have had the Torque Converter Checked ALL OK - STILL THE SAME
    Checked the Steering gaiter into the Firewall - STILL THE SAME

    She has 113,000 Miles.

    Any pointers now would really help me - BTW - no fault codes and all measurements are OK - Rail Pressure, Injectors etc.....

    Regards

    A very grey Nik
     
  2. turbopete

    turbopete Senior Member

    Messages:
    14,204
    Likes Received:
    325
    Joined:
    Feb 4, 2009
    Location:
    Spennymoor
    Your Mercedes:
    2010 '60' Ford Mondeo 2.0TDCi Zetec (sorry)
    have you checked the engine/gearbox mountings?
     

Share This Page