abs

jon-h

Active Member
Joined
Feb 11, 2006
Messages
33
Reaction score
0
Hi folks,have a 1996 c180 w202.The abs light is all the time.Been having a look and can anyone tell me if the rear wheels have abs as well.Cannot see any sensor or any wiring.Any thoughts appreciated. REGARDS JON-H
 

hotrodder

Senior Member
Joined
Oct 18, 2008
Messages
894
Reaction score
25
Your Mercedes
'93 320te, '54 ragtop beetle (in bits)
The rear has one sensor on the diff. Also worth checking the OVP relay, could be as simple as the fuse(s) on the top of the relay
 

WG M-B

Senior Member
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 5, 2010
Messages
3,105
Reaction score
6
Location
North west london
Your Mercedes
C63 Wagon in black
It's best to get a diagnostic test done. Speed sensors and the ovp relay are usually the common culprits
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
341
Age
87
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
Snag is that not all 202 cars have a OVP relay, the one with the fuse on top
 
OP
J

jon-h

Active Member
Joined
Feb 11, 2006
Messages
33
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #7
thanks for replies, where is the ovp relay, is this the one next to the diagnostic plug .regards jon-h
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
341
Age
87
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
Yes it up on the firewall behind a plastic cover, with fuse on top
 
OP
J

jon-h

Active Member
Joined
Feb 11, 2006
Messages
33
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #9
thanks, fuse ok, relay clicking when car switched on, assume ok.rReplaced the f/n/s speed and abs senser last year Will have to dig deeper .Is there a simple way to check sensors, had it on diagnostic, didn't throw anything useful up. regards jon-h
 

WG M-B

Senior Member
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 5, 2010
Messages
3,105
Reaction score
6
Location
North west london
Your Mercedes
C63 Wagon in black
thanks, fuse ok, relay clicking when car switched on, assume ok.rReplaced the f/n/s speed and abs senser last year Will have to dig deeper .Is there a simple way to check sensors, had it on diagnostic, didn't throw anything useful up. regards jon-h

If the lamp is illuminated there is a current fault. It needs to go on a star machine really. You can check the internal resistance of the sensors with a meter, and spin the wheel to see if the hall effect is working.
 

You lost your key ? Or maybe you need a spare! Your vehicle imobilliser does not respond anymore? WE CAN FIX THEM ALL !! Mobile ! Save Time and Increase Profits With us !
Top Bottom