1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

C270CDi starting problems

Discussion in 'Electrics, Vacuum, Ignition and ECU' started by Doylepa, Jan 5, 2013.

  1. Doylepa

    Doylepa New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2013
    Location:
    Belfast
    Your Mercedes:
    C270
    Not sure if this is the correct forum, but........
    Having random problems starting, in that turning the key does nothing except light up the dash - no attempt to even turn the engine over! The indications for the auto box settings W/S and park do not appear on the dash. Sometimes I get indications of brake pad wear (!) and even warning on the EPC. These do not always appear and the engine can fire up normally on other occasions. It just means that the car is not reliable. Recently, although it started (3rd attempt!) it then stayed stuck in 2nd gear!
    It seems to me to be a wiring/software fault, but what to do?
    Anybody have any similar experience?
     
    Last edited: Jan 5, 2013
  2. mersum1es

    mersum1es Senior Member

    Messages:
    1,959
    Likes Received:
    229
    Joined:
    Sep 25, 2010
    Location:
    Finland
    Your Mercedes:
    W212/-09/350CDI, W219/-07/320CDI, EX:W220/-01/320CDI, EX:W211/-04/320CDI, EX:W210/-01/270CDI
    Low battery voltage? (Measure it!)
     
  3. OP
    Doylepa

    Doylepa New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2013
    Location:
    Belfast
    Your Mercedes:
    C270
    Battery voltage is fine. It may fail to start for 2 or 3 tries in quick succession and then start perfectly.
     
  4. panason1c

    panason1c Senior Member

    Messages:
    1,927
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    Somerset, UK
    Your Mercedes:
    Mercedes ML270CDI, VW Polo 1.9tdi, BMW K1200RS
    Starter motor?
     
  5. mersum1es

    mersum1es Senior Member

    Messages:
    1,959
    Likes Received:
    229
    Joined:
    Sep 25, 2010
    Location:
    Finland
    Your Mercedes:
    W212/-09/350CDI, W219/-07/320CDI, EX:W220/-01/320CDI, EX:W211/-04/320CDI, EX:W210/-01/270CDI
    Grounding problems, wet control box?
     
  6. OP
    Doylepa

    Doylepa New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2013
    Location:
    Belfast
    Your Mercedes:
    C270
    Can you say what control box you mean and it's location? I had considered that moisture may be a problem as it is so random.
     
  7. mersum1es

    mersum1es Senior Member

    Messages:
    1,959
    Likes Received:
    229
    Joined:
    Sep 25, 2010
    Location:
    Finland
    Your Mercedes:
    W212/-09/350CDI, W219/-07/320CDI, EX:W220/-01/320CDI, EX:W211/-04/320CDI, EX:W210/-01/270CDI
    Last edited: Jan 8, 2013
  8. OP
    Doylepa

    Doylepa New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2013
    Location:
    Belfast
    Your Mercedes:
    C270
    Reading around it seems that maybe it might be worth looking at the traction control module and the front SAM unit - both of which are underfloor. Can someone confirm on which side they are, as I suspect that anything I've seen is for LH-drive? Are there any tricks for getting access? I want to see if there are are signs of oil leakage into these via wiring from the gearbox.
     

Share This Page