Hi everyone, new to mercedese, acquired a 2004 SL 350

Emmaryauto99

New Member
Joined
Jul 22, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Your Mercedes
2004 SL 350
2004 SL 350 Hi, got intermittent issue with roof, soft closure, central locking and seat lumber, replaced PSE pump, new battery, boot lock, if I unplug PSE pump and battery, leave it a short while, plug them back in it all works Again, all be it very temporary and I have to repeat the process, Amy help appreciated!! Thanks
 

LostKiwi

Senior Member
Joined
Aug 25, 2006
Messages
31,254
Reaction score
21,460
Location
Midlands / Charente-Maritime
Your Mercedes
'93 500SL-32, '01 W210 Estate E240 (RIP), 02 R230 SL500, 04 Smart Roadster Coupe, 11 R350CDi
Hi and welcome. Sounds like you have an air leak on one of the PSE lines.
 
OP
E

Emmaryauto99

New Member
Joined
Jul 22, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Your Mercedes
2004 SL 350
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #3
Thanks for the input, could this result in the Fault being intermittent Tho? When it works it seems to work fine but when it stops it just won’t do anything like the electrics been cut to it until it unplug and plug back in as if it’s resetting something, there is a hairline crack in the grey plastic plug near one of the pipes but I was ‘fairly’ confident it wasn’t affecting the yellow pipes seal? It’s very frustrating, thanks again for the input.
 

Naraic

Moderator
Joined
Mar 4, 2010
Messages
10,685
Reaction score
1,267
Your Mercedes
2005 CL500.
It will reset when you disconnect...but then the pump will run too long and cut out when reconnected.
 
OP
E

Emmaryauto99

New Member
Joined
Jul 22, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Your Mercedes
2004 SL 350
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #5
Thanks naraic, do u mean if there is a slight leak it will do that? I might just try some gorilla glue on the cracked housing if that’s the case?
 

LostKiwi

Senior Member
Joined
Aug 25, 2006
Messages
31,254
Reaction score
21,460
Location
Midlands / Charente-Maritime
Your Mercedes
'93 500SL-32, '01 W210 Estate E240 (RIP), 02 R230 SL500, 04 Smart Roadster Coupe, 11 R350CDi
Yes a small leak can cause the pump to shut down.
The way it works is it measures the pump run time. If the run time is too long the pump shuts down to protect itself. Disconnecting clears the error and it works again until the run time is again exceeded.
 
OP
E

Emmaryauto99

New Member
Joined
Jul 22, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Your Mercedes
2004 SL 350
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #7
Could this be the culprit? I’m gonna get some gorilla glue this weekend and carefully fill the crack up, I’m not so sure myself but as I say I’m new to SL’s thanks for this help it’s really appreciated. BDCF71E9-76A4-4D6C-9D08-A2901BD09A08.jpeg
 

LostKiwi

Senior Member
Joined
Aug 25, 2006
Messages
31,254
Reaction score
21,460
Location
Midlands / Charente-Maritime
Your Mercedes
'93 500SL-32, '01 W210 Estate E240 (RIP), 02 R230 SL500, 04 Smart Roadster Coupe, 11 R350CDi
That crack certainly won't be helping!
 

Stop looking for the Best Garage!! We are here and have the best advanced solutions for you, at Competitive prices. Put us to test with any issue you may have.
Top Bottom