W210 noisy on startup after getting hot

big-ernie

Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
17
Reaction score
0
Hi Guys,
The rubber on the fillercap of my W210 E200 estate perished on the weekend and I lost most of the water. I had the kids in the car and managed to limp it home a few miles (it got close to the red 120C, but the fan kicked in to keep it from getting there). Replaced the rubber and the temp is fine now, only problem now is when I start her up from cold, she rattles/knocks on inital startup, but then quietens down and drives fine .... could this be the oil as it boiled and thined and is taking it's time to get round the engine ?, or do you think this is probably something a lot worse or different. I thought the engine had gone, but literally after 30 sec - 1 min it is quiet and runs fine....I would have thought that if the engine was on the way out it wouldn't go quiet again ? gonna do an oil change this w/e to check that out, but any ideas from you guys would be apprechiated !

Cheers
Big-ernie
 
Last edited:

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
hard to say really could be rockers,,could be timing chain,could be belt tensioner,,is the oil level OK and does the oil look OK
 

MB TECH WARRINGTON

Senior Member
Joined
Jun 2, 2008
Messages
572
Reaction score
0
Hi Guys,
The rubber on the fillercap of my W210 E200 estate perished on the weekend and I lost most of the water. I had the kids in the car and managed to limp it home a few miles (it got close to the red 120C, but the fan kicked in to keep it from getting there). Replaced the rubber and the temp is fine now, only problem now is when I start her up from cold, she rattles/knocks on inital startup, but then quietens down and drives fine .... could this be the oil as it boiled and thined and is taking it's time to get round the engine ?, or do you think this is probably something a lot worse or different. I thought the engine had gone, but literally after 30 sec - 1 min it is quiet and runs fine....I would have thought that if the engine was on the way out it wouldn't go quiet again ? gonna do an oil change this w/e to check that out, but any ideas from you guys would be apprechiated !

Cheers
Big-ernie

Id get it checked out physically by someone who knows what they are doing. better to be safe than sorry
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
True what MB tech says an experienced guy would know instantly
 

Stop looking for the Best Garage!! We are here and have the best advanced solutions for you, at Competitive prices. Put us to test with any issue you may have.
Top Bottom