1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

weak heater blower

Discussion in 'Electrics, Vacuum, Ignition and ECU' started by BORNJOYFUL, Nov 7, 2012.

  1. BORNJOYFUL

    BORNJOYFUL Senior Member

    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 1, 2006
    Location:
    southwest, somerset
    Your Mercedes:
    1992-3 k reg 300td , 603 engine
    the 190d had a heater replaced last year - new part as well, and it has never worked right- it sort of blows- never really demists and eventually will be warm!

    My 300TD works great and demists in one minute form cold!

    I noticed the 300TD had a blue 25amp for the blower whereas it saysd on the 190D to put a red 16 amp.

    I did try the blue 25amp on the 190d and it made a low groaning noise

    any suggestions
     
  2. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    274
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    What temp is the engine getting up to on the 190
     
  3. OP
    BORNJOYFUL

    BORNJOYFUL Senior Member

    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 1, 2006
    Location:
    southwest, somerset
    Your Mercedes:
    1992-3 k reg 300td , 603 engine
    Hmm I don't know. Not sure the guage even works. can find out.
    It's not really that it is not hot enough - it just does not blow enough.

    I stuck a 25 amp blue fuse in there to see if that was the issue but that was when the noise started
    The noise has not gone away even tho replaced immediately with the 16amp red.

    Can you please check which fuse it should really be?

    just got text from my man- it goes up to 80 degreess- so same as my 300TD
     
    Last edited: Nov 8, 2012

Share This Page