Wiper fault.

Taffy7hfa

Senior Member
Joined
May 29, 2016
Messages
1,684
Reaction score
982
Location
Oxford
Your Mercedes
2002 ML 270 CDI,2016 Hyundai1.6 CRDI i30,2014 Peugeot 308 HDI. .6 HDI.
Hi, My ML350 (w163) has developed a strange fault, in the morning for around the first 10 minutes after initial start-up neither the wipers or screen washers work, the whole stalk is just completely dead, they eventually "wake up" at around the same time the engine is reaching operating temperature, although I assume that's just coincidence ? the battery is only 7 months old and seems fine, once they start working they work perfectly and stay like that all day, it only seems to happen when its been parked up overnight. weird..and quite irritating especially if its raining :( before I pack it of to the auto electricians I just wondered if anyone had experienced anything similar ? cheers.
 

Blobcat

Moderator
Joined
Feb 8, 2006
Messages
39,119
Reaction score
28,012
Location
Grange Moor
Your Mercedes
R171 SLK280, Smart R451, Land Rover 110 County SW, 997 C2S, R1250 GSA TE 40th, CBR600FP
Sounds like a poor electrical connection. I’d be out with the contact cleaning lubricant and working switches and fuses / relays in and out and giving them a good spray.
 
OP
Taffy7hfa

Taffy7hfa

Senior Member
Joined
May 29, 2016
Messages
1,684
Reaction score
982
Location
Oxford
Your Mercedes
2002 ML 270 CDI,2016 Hyundai1.6 CRDI i30,2014 Peugeot 308 HDI. .6 HDI.
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #4
Sounds like a poor electrical connection. I’d be out with the contact cleaning lubricant and working switches and fuses / relays in and out and giving them a good spray.
thanks, did that today, took the fuse & relay out sprayed everything I could get at with halfrauds electrical contact spray, going to leave the battery on trickle charge overnight see if that helps, it seemed slow-ish turning over this morning, wondering if there may be parasitic battery leak that's not helping ? just weird that once they start working they're absolutely fine
 
OP
Taffy7hfa

Taffy7hfa

Senior Member
Joined
May 29, 2016
Messages
1,684
Reaction score
982
Location
Oxford
Your Mercedes
2002 ML 270 CDI,2016 Hyundai1.6 CRDI i30,2014 Peugeot 308 HDI. .6 HDI.
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #5
Took it to work today having not started it for over a week, wipers & washers worked as soon as the engine fired up problem appears to have gone away o_O happy days. Something I did seems to have fixed it..not really sure what though. Car electrics are weird.
 

rifiki

Senior Member
Joined
Dec 29, 2015
Messages
762
Reaction score
426
Location
Worksop
Your Mercedes
CLK W209 W121190B
Could be multi function stalk, a known problem. Had stalk replaced on my CLK, wiper problem.
 


Welwyn Merx Limited is a family run business with genuine passion, dedication and 25 years of experience dealing with Mercedes-Benz and AMG passenger cars.
Tel: 01707 395999www.welwynmerx.uk
Top Bottom