1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HEATED DOOR MIRRORS - HELP PLEASE

Discussion in 'Electrics, Vacuum, Ignition and ECU' started by MIW615, Dec 29, 2012.

  1. MIW615

    MIW615 Senior Member

    Messages:
    1,160
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2005
    Location:
    Leafy Surrey
    Your Mercedes:
    C200 SPORT & 230SLK
    Hi Guys

    My E-class's heated door mirrors do not seem to be working - have checked through my handbook for fuse location, but doesn't show where fuse is. :mad: Could someone please post description / picture of location of said fuse.

    Chassis no...WDB210 Avantgarde
    REG DATE 07-01-2002

    Many Thanks in advance

    Malcolm
     
  2. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    There no fuses for this, I think off hand its driven from the outside temp probe in front of the bumper,,, is the outside temp gauge working
     
  3. mersum1es

    mersum1es Senior Member

    Messages:
    1,956
    Likes Received:
    229
    Joined:
    Sep 25, 2010
    Location:
    Finland
    Your Mercedes:
    W212/-09/350CDI, W219/-07/320CDI, EX:W220/-01/320CDI, EX:W211/-04/320CDI, EX:W210/-01/270CDI
    Last edited: Dec 29, 2012
  4. OP
    MIW615

    MIW615 Senior Member

    Messages:
    1,160
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2005
    Location:
    Leafy Surrey
    Your Mercedes:
    C200 SPORT & 230SLK
    Hi Malcolm

    Yes the outside temp is not working - on the dash it is showing the factory default of -38 degrees.

    What is the fix

    Cheers

    Malcolm
     
  5. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    The probe will have failed,, they are not expensive and they normally indicate 38 when bad :D:D

    Just behind the bumper toward the passenger side
     
  6. mersum1es

    mersum1es Senior Member

    Messages:
    1,956
    Likes Received:
    229
    Joined:
    Sep 25, 2010
    Location:
    Finland
    Your Mercedes:
    W212/-09/350CDI, W219/-07/320CDI, EX:W220/-01/320CDI, EX:W211/-04/320CDI, EX:W210/-01/270CDI
    Last edited: Dec 29, 2012
  7. OP
    MIW615

    MIW615 Senior Member

    Messages:
    1,160
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2005
    Location:
    Leafy Surrey
    Your Mercedes:
    C200 SPORT & 230SLK
    Thanks guys - your help and advise is very much appreciated - looks easy to replace!!! - anyone replaced one?

    Cheers

    Malcolm
     
  8. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    Loads have it was a very common fault a few years back

    [​IMG]
     
  9. OP
    MIW615

    MIW615 Senior Member

    Messages:
    1,160
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2005
    Location:
    Leafy Surrey
    Your Mercedes:
    C200 SPORT & 230SLK
    Thanks Malcolm - In your earlier post I thought you said it was located in the front bumper!
     
  10. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    It is dead easy to do just look under the front bumper :D I believe it just pushes into a rubber grommet. they are not very expensive to buy,,there might be some on Ebay, I have never looked for them
     
  11. OP
    MIW615

    MIW615 Senior Member

    Messages:
    1,160
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2005
    Location:
    Leafy Surrey
    Your Mercedes:
    C200 SPORT & 230SLK
    Thanks Malcolm:D
     
  12. OP
    MIW615

    MIW615 Senior Member

    Messages:
    1,160
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2005
    Location:
    Leafy Surrey
    Your Mercedes:
    C200 SPORT & 230SLK
    Just fitted the sensor - and started the car and no difference, however drove round the block and suddenly all started working - I guess it needed to re-calibrate or whatever. Anyway pleased with outcome - info for anyone who has the same problem...............

    Part no of sensor A007 542 1318
    Cost £13.40 plus vat

    Thanks for help

    Malcolm :D:D
     

Share This Page