Ml 270 cdi won't start help!!!

kgturbo

New Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Hi
Ive got a 2000 ml 270 cdi which wont start, i jump started it on sunday and it started no problem, leading me to believe the battery was the fault. I replaced the battery today and it still wont start ,when i turn the key there is nothing , tried to jump start again but still nothing

anyone have any ideas?

thanks:mad:
 
OP
K

kgturbo

New Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
6
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #3
Hi
thanks for the welcome
yeah all dash lights on as normal
no warning light prior to not starting.
 

Cole@MBS

Forum Supporter
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 1, 2008
Messages
13,626
Reaction score
764
Age
51
Location
Hedge End, Southampton
Website
www.mbssouthampton.co.uk
Your Mercedes
124 300 CE 24 Coupe, C220CDI, 1959:Morris Minor
Try putting a jump lead from the chassis to the engine and try again, make sure there good connections!!!!
 
OP
K

kgturbo

New Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
6
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #5
will do thanks
will let you know how i get on
 
OP
K

kgturbo

New Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
6
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #7
hi
yeah it started when i earthed it to the chassis
 

Cole@MBS

Forum Supporter
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 1, 2008
Messages
13,626
Reaction score
764
Age
51
Location
Hedge End, Southampton
Website
www.mbssouthampton.co.uk
Your Mercedes
124 300 CE 24 Coupe, C220CDI, 1959:Morris Minor
hi
yeah it started when i earthed it to the chassis

Thought it would, on the o/s engine mount is a earth strap thats hard as nails, its snapped of, just went to the shed to get the part number for you but i have taken all of them to the workshop, got about 5 new ones for some reason!! if you ring me tomorrow i will give you the part number you need, about a £10, or if you near southampton, pop in and we will fit it for you for £25!!
 
Last edited:
OP
K

kgturbo

New Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
6
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #9
ok thanks for your help unfortunatley i'm in livingston scotland so i wont be able to pop in lol, but if you could give me the part number or name of part tomorrow that would much appreciated and i will set about replacing it. thanks again.
 

Cole@MBS

Forum Supporter
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 1, 2008
Messages
13,626
Reaction score
764
Age
51
Location
Hedge End, Southampton
Website
www.mbssouthampton.co.uk
Your Mercedes
124 300 CE 24 Coupe, C220CDI, 1959:Morris Minor
ok thanks for your help unfortunatley i'm in livingston scotland so i wont be able to pop in lol, but if you could give me the part number or name of part tomorrow that would much appreciated and i will set about replacing it. thanks again.

No problem. Give me a ring on the number below and i will dig out the strap you need, not hard to change and i will talk you though it on the phone!!
 
OP
K

kgturbo

New Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
6
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #11
thanks again s-a-m/u-n-i-t
I replaced the o/s engine mount earthing strap yesterday and it started first time, I wish all repairs were this easy and cheap.
 

Blakey

Senior Member
Joined
Oct 11, 2007
Messages
295
Reaction score
1
Location
Brighton UK
Your Mercedes
C180 Sport (12) Blueefficiency
Sam - is this fault unique to the MLs or is it common across all diesels?

Reason I ask is I've had the same symptoms on 2 occasions on my w203 in the last year, and it was not the starter fuse as in the DIY section. It hasn't occurred again so suspect a poor connection somewhere.

Chris.
 

Cole@MBS

Forum Supporter
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 1, 2008
Messages
13,626
Reaction score
764
Age
51
Location
Hedge End, Southampton
Website
www.mbssouthampton.co.uk
Your Mercedes
124 300 CE 24 Coupe, C220CDI, 1959:Morris Minor
Sam - is this fault unique to the MLs or is it common across all diesels?

Reason I ask is I've had the same symptoms on 2 occasions on my w203 in the last year, and it was not the starter fuse as in the DIY section. It hasn't occurred again so suspect a poor connection somewhere.

Chris.
This strap is common to the ML, but all mercs have a earth strap to the engine, dont rule it out!!
 


ALL MBO Club members qualify for 15% discount on second hand parts.Please see MBO Members’ Area for discount codewww.dronsfields.com
Top Bottom