Mute cable on Audio 20

axe220cdi

Senior Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
87
Reaction score
0
Chaps,
My radio (Audio 20 on a 53 plate W211 E-class) keeps muting itself!
Does anyone know which wire to cut so that i can disable the 'muted' function altogether? I don't know what else to do!:confused:
 

rpe2

Senior Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,866
Reaction score
3
Age
44
Location
Silchester
Your Mercedes
His: 2018 E220 d; Hers: 2016 SMAX
From memory I think it's the yellow one in the main plug.

Please check before doing so. If the yellow wire activates the mute, MUTED shows in the display.

If nothing shows in the display, try turning off the traffic announcement bulletins. Had a ford years ago that used to mute and it was the searching for traffic that caused it.
 
OP
A

axe220cdi

Senior Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
87
Reaction score
0
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #3
Cheers Richard, it worked!!!
It was the yellow wire, and now, finally after 6 months, i have my sound system back! I tried absolutely EVERYTHING. Even the MB main dealer was stumped...

I cannot thank you enough; you're a genius!!!:p

Alex
 

rpe2

Senior Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,866
Reaction score
3
Age
44
Location
Silchester
Your Mercedes
His: 2018 E220 d; Hers: 2016 SMAX
Sadly not.

If it was the yellow wire, it must either be connected to an old phone kit, or picking up an earth/ feed from somewhere.

Glad your sanity is now returning.
 


A truly one stop site for Mercedes owners. Very experienced – friendly – down to earth – cost effective repairs offering either genuine or same quality parts so that you do not compromise your Mercedes heritage or reliability. Tel: 01406 422457fleetroadgarage.co.uk
Top Bottom