Rubbish performance on my C220 cdi coupe!

Pete 220cdi

New Registration
Joined
Sep 25, 2009
Messages
1
Reaction score
0
Hi chaps,

I am new to this forum so hello to all :)

Got a bit of a problem with my 56 plate C220cdi auto. The thing has been running really well since I bought it, but recently the performance low down (below about 2500 rpm) is terrible. There is literally no torque whatsoever low down and the car feels truly gutless.

The turbo also seems only to be kicking in at really high revs (i.e. about 3000 rpm) and seems weak compared to how it used to feel.

It also seems to want to stall sometimes before the auto box shifts down and there is a very slight knocking noise at idle (but only at idle) which stops as soon as you give it some revs.

From looking at others posts I wonder whether this could be a MAF sensor problem or maybe a clogged EGR valve (although since the car has only done 30k miles I'm not convinced).

I wonder if any of you could give your expert opinions? What could be the cause of this?

Please help as it is making me hate driving the thing at the moment!
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
Hello peter and welcome,,many 220 respond well with the MAF unplugged and worth a try
 

Stop looking for the Best Garage!! We are here and have the best advanced solutions for you, at Competitive prices. Put us to test with any issue you may have.
Top Bottom