Speedometer slow to start

matthewm1965

Senior Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
210
Reaction score
0
Location
Durham
Your Mercedes
1999 W220 S500L, Toyota Supra Mkiv, 1970 Triumph GT6
For the last few mornings when it has been colder, I have noticed that the speedometer takes a couple of miles before it starts working properly. It starts off not regestering any speed, then slowly catches up to what it should be reading.
The mileometer seems to be ticking over at the correct rate. Do you think it is the mechanical movement in the display that is sticking? Presume its electricaly driven ? Anyone else had this fault?

1999 W220 S500

Matt
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
Hi Matt, we used to get this problem on earlier cars where the needle stuck to the stop pin,,but this would not appear to be the problem,,I cannot say that I have seen it before.

when it is not working,,jive the dash a thump on top of the cluster,,that will tell you if it is a connection fault
 
OP
M

matthewm1965

Senior Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
210
Reaction score
0
Location
Durham
Your Mercedes
1999 W220 S500L, Toyota Supra Mkiv, 1970 Triumph GT6
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #3
Tried thumping it to no avail.

Be interesting to see if it gets worse as the weather gets colder.
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
The fault must be in the cluster,,it might be worth asking the guys that fix the displays if they have heard of the fault
 

Comand Online Ltd is a specialist supplier of Mercedes Navigation Disks, Phone & Bluetooth, iPod, DAB, CD and other COMAND retrofit parts to enhance your vehicle.www.comandonline.co.uk
Top Bottom