W220 S320 Limp Mode

cmarksmith

New Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
6
Reaction score
0
Hope someone might be able to help. Whenever my 2000 S320 is put under load either by depessing the accellerator hard or by pressing it further into kickdown the engine misfires and goes into reduced power / limp mode. Everthing resets again when the ignition is turned off then on. I am getting fault codes 300 to 304. So far I have replaced the MAF, the oxygen Sensor for Bank 1 and the fuel filter with no discernable effect. Can anyone advise me on the potential source of the problem and the possible solution. Many thanks, Mark
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
331
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
Hello and welcome, coil packs come to mind if breaking down under load, it should only be one if it is that
 

mt10argyll

New Member
Joined
Feb 27, 2006
Messages
2
Reaction score
0
Location
Argyll
Your Mercedes
96 Sl 280 . 98 Tvr .
Hi

My 320 cdi did exactly the same turned out to be the turbo
that was replaced under warranty which was nice, that cured
the problem :D
 

tromppost

Senior Member
Joined
Jan 10, 2008
Messages
353
Reaction score
1
Location
South East
Your Mercedes
s320
If you accelerate hard does it misfire after changing up gear? if so check the fuel jet for that cylinder.
 

AIB understand your special Mercedes deserves a special insurance policy. We have a refreshing attitude to insuring high performance, modified, imported or classic and vintage cars and deal with the UK’s leading insurers. We offer discounts for length of ownership, where the vehicle is kept overnight and limiting the mileage and can also cater for those clients who need higher mileage and business use. To obtain a quotation please call the team on 02380 268351 or visit us atAIB Insurance
Top Bottom