won't start sl 500

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
Hi all,

Have just put the car in the garage and taken the spare wheel out and touched nothing else and now the car is turning over but not starting. Have locked and unlocked for the immobiliser but still no good?????? The red and green lights on my interior mirror are flashing alternately but cant remember if they di that before????
Please help
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
331
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
It could be because you have the fuse out for the locking
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #3
Hi Malcom,

No have not got around to that yet all i have done is taken a wheel off to check the pads, is that normal for the red and green lights, could it be an immobiliser prob

thanks
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
331
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
I believe that on your car you press any button on the remote and insert and turn to key2 within 20 sec, that should re sync it
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #5
I will go and try now
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #6
Hi Malcom,

No still turning over but not starting. Is it normal for those lights to be flashing??????
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
331
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
Hi Malcom,

No still turning over but not starting. Is it normal for those lights to be flashing??????

Do you still have the fuse out for the PSE pump
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #8
No i have not removed or touched any fuses
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
331
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
We have some details on how to re sync it, I will post back
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #10
Have just done that, press the remote and turn the key to 2 within 30 seconds according to the book
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #12
Hi Malcom,

Tried that too stil no joy. on the link you sent me it said that if the lights were flashing red green in quick succession it could be another prob like the battery, battery is fine turning the engine over very quickly.
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #15
Still no joy Malcom, I did read somewhere on the site that if your batteries in the fob were getting flat it might open the car but not the immobilser so tryed new ones still no joy after syncing, lights still flashing. Have disconnected the car battery to see if that might do anything. Keep you updated.

Thanks
Ross
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #16
Taken the battery off for ten minutes and two lights still flashing any other ideas??
 

jamesmc

Senior Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
310
Reaction score
2
Location
Algarve, Portugal.
Your Mercedes
W208 CLK230K Cabriolet
Totally different car I know, but on my CLK the relay for the fuel pump is in the boot. Not sure if it's the same set-up in your car but if that relay were dislodged (say when taking the spare wheel out) that would cause exactly the symptoms you describe. Engine would turn over but not start.
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #18
Thanks for your reply. Reading other posts it seems that because of the flashing red and green lights my immobiliser will not turn off. Just need to find out why now:confused:

Regards

Ross
 
OP
roscoc180

roscoc180

Senior Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
389
Reaction score
0
Location
Cornwall
Your Mercedes
R230 SL350 black/blue-2004
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #19
Now I know this is going to sound weird but i think my car is self healing. I was sat in the garage with the ignition on and something made a sound and hey presto the car will start. Hell of an immobiliser any thief would get bored waiting all afternoon like i have for it to start. The only worrying thing is could it happen again!!

Ross
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
331
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
Then you have a dry joint on the alarm module
 


Mercedes-Benz Servicing, repairs, engine and diagnostics
Wayne Gates - Mercedes-Benz, Unit F3, Phoenix Industrial Estate, Rosslyn Crescent, Harrow, Middlesex, HA1 2SP
Tel: 020 8863 9233
Established for 20 years all vehicles washed and vacuumed.
Top Bottom