1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Year 2000 CL500 problem today

Discussion in 'Engine, Drivetrain, Fuel and Exhaust' started by Stuart27, Oct 24, 2012.

Tags:
  1. Stuart27

    Stuart27 Active Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2011
    Location:
    Southampton
    Your Mercedes:
    Cl500 2000
    My CL500 hasn't been driven much over the past couple of weeks.

    Drove to the airport this morning and everything was fine. However on the way home, after a bit of motorway driving and in slow traffic I noticed a slight judder as I pulled away on lowish revs. It seemed to be associated with the Engine or transmission as there was no associated steering wheel judder. I thought it might just be a bad road surface but as I got nearer home I noticed she wouldn't kick down and she seemed to lose power. For the last 1/2 mile I really took it easy as I realised all was not well.

    By the time I reached home the engine sound was gruff to say the least. I had no warning alarms or indicators, temerature was fine, oil level ok etc. Belts look ok

    Any ideas what this might be?

    I'm scared to drive her currently as I don't want to do any damage.


    Suggestions much appreciated:(

    sbb
     
  2. Cole@MBS

    Cole@MBS Forum Supporter Authorised Forum Supporter

    Messages:
    13,571
    Likes Received:
    652
    Joined:
    Dec 1, 2008
    Location:
    Hedge End, Southampton
    Your Mercedes:
    124 300 CE 24 Coupe, 209 240 CLK
    Could just be as simple as a pair of leads gone down Stuart, need to have it on star really to see whats going on........

    Got Dave to price up those other bits for you this week, send you e,mail before the week is out!
     
  3. OP
    Stuart27

    Stuart27 Active Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2011
    Location:
    Southampton
    Your Mercedes:
    Cl500 2000
    Thanks Colin

    Looks like it may need to come in to you early!

    I'll see how it drives tomorrow.

    I also have a sticking rear offside window that needs some attention!

    sbb
     
  4. Cole@MBS

    Cole@MBS Forum Supporter Authorised Forum Supporter

    Messages:
    13,571
    Likes Received:
    652
    Joined:
    Dec 1, 2008
    Location:
    Hedge End, Southampton
    Your Mercedes:
    124 300 CE 24 Coupe, 209 240 CLK
    No prob Stuart, let us no what she is like in the morning.............
     
  5. Axo

    Axo New Registration

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 7, 2014
    Location:
    Essex
    Your Mercedes:
    CL500/2000/5 litre V8
    Hi guys,

    Just joined this site so not sure if this reply will jump this thread up to people's attention, but I'm replying as I've just experienced a similar problem with my 2000 CL500.

    I bought it in January, and it's been awesome so far. However, the other day (after a kick down) I noticed that the car started to judder under acceleration. Fine when slowing, but the more acceleration, the worse the judder. No warning lights, just judder. I panicked a bit, so pulled over and stopped the engine. When started again, all was fine. I carried on (carefully) with no problems.

    Since then, the same thing has happened twice (both after a brief bout of hard acceleration - but not IMMEDIATELY after), and after stopping and starting again - fine!

    Did you get to the bottom of your problem Stuart? I replied here as it sounds quite similar to mine. I'm lucky enough to be located quite close to Alex Crowe, so if I don't get any idea here, I'll give him a call!

    Cheers,

    Christian
     
  6. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    309
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    My CL140 with the 119 did the same today,, must be a CL bug going round
     

Share This Page