c220 cdi 2001

squeely

New Member
Joined
Aug 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Location
methyr tydfil
Your Mercedes
c220 cdi
Hi,
can anyone help me out, i have a c220 cdi 6 speed manuel. Yesterday the car lost power and would'nt rev over 3000rpm, we just made it home when a friend said it could be the air mass meter. He also said that by disconnecting the battery it sometimes resets itself to which i done.I reconnecded the battery and the wipers, indicators,central locking and fuel gauge failed to work and the computer was flashing up 2 malfunctions one saying the anti-skid control. I checked all fuses but all seem to be ok. Since then the car now wont start, not even the key will go in to actvate the ignition, it seems to have shut down, battery is ok and the head lights work fine. Is there a way of resetting it . Has anyone got any ideas.
Thanks
 

Cole@MBS

Forum Supporter
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 1, 2008
Messages
13,654
Reaction score
812
Age
51
Location
Hedge End, Southampton
Website
www.mbssouthampton.co.uk
Your Mercedes
124 300 CE 24 Coupe, C220CDI, 1959:Morris Minor
That was the worst thing you could have done.

Its sounds to me like you have fried the ream sam.

Its needs to go on a star machine to find the first fault and now the 2nd fault.

Welcome to the forums!
 
OP
S

squeely

New Member
Joined
Aug 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Location
methyr tydfil
Your Mercedes
c220 cdi
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #3
Thanks fo the reply, is there anything i can do to get it running
 

rf065

Senior Member
Joined
May 30, 2007
Messages
2,916
Reaction score
381
Location
Grossbritannien
Your Mercedes
SLC300 - C250d Estate 4 Matic & Z900rs
Hi,
can anyone help me out, i have a c220 cdi 6 speed manuel. Yesterday the car lost power and would'nt rev over 3000rpm, we just made it home when a friend said it could be the air mass meter. He also said that by disconnecting the battery it sometimes resets itself to which i done.

Did you try turning it off & restarting it before disconnecting the battery?
Mine did the same a few weeks ago & when I turned it off & restarted it was fine and has been ever since. Also had MB look at it and it had no codes stored either.

Russ
 
OP
S

squeely

New Member
Joined
Aug 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Location
methyr tydfil
Your Mercedes
c220 cdi
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #5
I tried that but now it wont even start.
Thanks Neil
 

jibcl500

Senior Member
Joined
Oct 22, 2005
Messages
6,420
Reaction score
6
Age
53
Location
Cambridgeshire
Your Mercedes
CL500,ML55,SLK280
did you leave the key in the ignition when you disconnected the battery?

jib
 

Lerpy

Active Member
Joined
Jul 24, 2009
Messages
42
Reaction score
0
Location
Thatcham, Berkshire
Your Mercedes
Mercedes-Benz C220 CDI Classic
I had exactly this problem just over 12 months ago. Fear not it will start again. I left mine alone for about 3 days so it could sulk and when I returned the engine started first time, don't ask me why, I was just grateful.

I've run a thread on Engines about the same fault you're experiencing with the MAF. It turned out to be two faults.

The MAF
The, I think it's, M55 Inlet Port Shut Off Motor.

Hope this helps.
 

Cole@MBS

Forum Supporter
Authorised Forum Supporter
Joined
Dec 1, 2008
Messages
13,654
Reaction score
812
Age
51
Location
Hedge End, Southampton
Website
www.mbssouthampton.co.uk
Your Mercedes
124 300 CE 24 Coupe, C220CDI, 1959:Morris Minor
I had exactly this problem just over 12 months ago. Fear not it will start again. I left mine alone for about 3 days so it could sulk and when I returned the engine started first time, don't ask me why, I was just grateful.

I've run a thread on Engines about the same fault you're experiencing with the MAF. It turned out to be two faults.

The MAF
The, I think it's, M55 Inlet Port Shut Off Motor.

Hope this helps.

The inport shut off is common,

By doing a battery reset, i fear the o/p has fried one of the sams!!

Thats a lot of dosh i fear to sort the now, 2, faults out!!
 
OP
S

squeely

New Member
Joined
Aug 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Location
methyr tydfil
Your Mercedes
c220 cdi
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #10
c220 cdi

Hi,
Just read about on the forum about about someone that had the same problem that i have, he said that a 20amp.starter fuse in the sam had gone, where would i find the starter sam.
Thanks Neil.....
 

Alex Crow

Senior Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
10,677
Reaction score
40
Location
Super Suffolk
Your Mercedes
W169, W124, w202, W203, KTM 250 EXC, VW T25 camper and a Polo in a pear tree
you're going to wear that link out colin.
 
OP
S

squeely

New Member
Joined
Aug 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Location
methyr tydfil
Your Mercedes
c220 cdi
  • Thread Starter
  • Thread starter
  • #13
I'm new to this,could you tell me what i'm doing wrong, if i'm posting answers in the wrong place could you tell me where and how to answer them correctly.
Thanks
 

television

Always remembered RIP
Joined
Mar 14, 2005
Messages
164,073
Reaction score
332
Age
86
Location
Daventry
Your Mercedes
2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
I'm new to this,could you tell me what i'm doing wrong, if i'm posting answers in the wrong place could you tell me where and how to answer them correctly.
Thanks

Thats OK this section is for other things and not faults.

In your case I would start a new thread in the engine section

One of the mods will move all of this away (please)
 
Top Bottom