Poor Running

Multi-Tech

Senior Member
Joined
Mar 12, 2009
Messages
236
Reaction score
1
Location
Surrey
Website
www.facebok-multi-tech-automotive-body-paint
Your Mercedes
Which ever has fuel in it!!!
Need some help guys and girls....

Have a 1981 280 SLC (107) and at low revs or when i am trying to pull away it has no power and runs like its only on halfs it cylinders.

Once going or at higher rev it is spot on and wont even know it had a problem.

I have changed the plugs and checked leads, the old plugs are abit black and if i take the air cleaner cover off its spitting back....

Ant ideas?
 

teddycatkin

Senior Member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
2,093
Reaction score
5
Location
cheshire cheese country
Your Mercedes
W107-SL W124-220te W123-230e W201 2.0
No ones answering as what you describe could be a number of things ? but I will try to help --electrical-could be faulty relays -ovp fuel-plug leads - dist cap? -- but more than likely I think fuel starvation on warm up -Maf ? blocked filters? warm up control valve sticking.
Go through those first --if you still cant find it it needs to be plugged in at a garage to find the fault code and isolate the problem down .
Hope this helps a bit ?-Teddy.
 

turbopete

Senior Member
Joined
Feb 4, 2009
Messages
14,204
Reaction score
328
Age
46
Location
Spennymoor
Your Mercedes
2010 '60' Ford Mondeo 2.0TDCi Zetec (sorry)
not sure on the set up on these cars but could be cracked/damp in distributor cap or even incorrectly set timing!
 

SQ_W211

Active Senior Members
Joined
Jul 12, 2008
Messages
2,139
Reaction score
0
Location
UK
Your Mercedes
W219 CLS55 AMG
I think thats either Fuel starvation or carb/injector clogged, Try a bottle of Wynn's injector cleaner. It could be timing as well as Pete advised. Local Indie would probs know better.
 

You lost your key ? Or maybe you need a spare! Your vehicle imobilliser does not respond anymore? WE CAN FIX THEM ALL !! Mobile ! Save Time and Increase Profits With us !
Top Bottom