1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

W124 Rear Fog Light

Discussion in 'Electrics, Vacuum, Ignition and ECU' started by Molesworth2, Nov 16, 2012.

  1. Molesworth2

    Molesworth2 Guest

    Took my E220 for MoT, passed on everything except rear fog light! Bulb is good, fuse is good, and the indicator light on the switch in the cabin illuminates when switch is pulled out. But there is no current at the wire at the rear panel... (tested with multimeter).
    I realise there must be a fault in the wire somewhere, are there any obvious weak points where failure is likely eg where the wire enters the boot?
    Many thanks for any advice.

    PS post-MoT, I was looking at the problem and the bulb suddenly started working again! This morning I was all set to go back for the re-test, when a final check showed it had failed again! Very frustrating.
     
  2. stwat

    stwat Senior Member

    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    71
    Joined:
    Jul 20, 2004
    Location:
    Sheffield
    Your Mercedes:
    1989 300SE
    Check the fuse associated with the fog light. It may look okay but can be partially broken or even dirty/corroded on the contacts.
     
  3. OP
    Molesworth2

    Molesworth2 Guest

    Fog Light Fuse

    Thank you, I have spares so will fit new one to see if that helps, but front fogs work & I think they are on the same circuit? Anyway, thanks for suggestion I will now check...
     
  4. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
  5. Bolide

    Bolide Senior Member

    Messages:
    3,294
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Sep 17, 2002
    Your Mercedes:
    BMW 525 Diesel Touring
    Corroded or loose bulb holder

    Nick Froome
     
  6. EmilysDad

    EmilysDad Senior Member

    Messages:
    9,238
    Likes Received:
    2,767
    Joined:
    May 8, 2012
    Location:
    Bury Lancs
    Your Mercedes:
    ML350
    Is there a towbar fitted? Some towbar wiring will turn the car's rear fog light off when the trailer/caravan s plugged in ...... maybe an iffy micro switch in the 12N socket :confused:
     
  7. OP
    Molesworth2

    Molesworth2 Guest

    None the wiser...

    Many thanks to all suggestions and quick responses.
    I put a new fuse in - still no light.
    Then went out for quite a long drive with heater on; after 30 minutes I stopped, thought I'd check the light and it came on! The only difference between earlier in the morning was that the car had warmed up (including inside) - ?could it that some condensation somewhere was shorting out a wire?
    Anyway, then dashed to MoT station where light still worked, got new certificate (phew), drove home at the moment it is still working..:).
     
  8. television

    television Always remembered RIP

    Messages:
    164,074
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Daventry
    Your Mercedes:
    2002 SL500, 216 CL500, all fully loaded
    I think just a bad contact on the bulb, it needs some switch cleaner on it of the non drying kind
     

Share This Page